Opis
Kawa ziarnista 100% Arabica.
Jak wszystkie nasze kawy tak i ta nie jest kwaśna i podobnie jak jej siostra Brazil Santos, wyczuwalny jest jej czekoladowo-orzechowy posmak z nutą cytrusową. To jednorodna arabica z Brazylii, a kraj ten słynie ze słodkich kaw z niską kwasowością. Ta kawa ogarnia przyjemnym aromatem i pełnym smakiem, ponieważ odnajdziemy w niej dużo słodyczy, której jakości dodaje delikatna cytrynowa kwasowość.
Zdecydowanie doskonale smakuje w postaci espresso uzyskanego metodą ciśnieniową, ale jest to na tyle uniwersalne ziarno, wypalone w formule omniroast, że pozwoli uzyskać znakomite efekty także w innych metodach zaparzania.
- Region: Brazylia, São Lourenço
- Metoda pozyskiwania: na sucho
- Arabica: Yellow Bourbon.
- Wysokość upraw: 1000 – 1400 m.n.p.m.
- Smak: nuty czekolady i orzechów
- Intensywność smaku: 4/5
- Kwasowość: 1/5
- Stopień wypalenia 3/5
- Aromat: słodki
- Body/cielistość: pełne